Przenośniki ślimakowe

wróć do listy Przenośnik przeznaczony jest do transportu produktów drobno kawałkowych takich jak: kawa, kasza, cukier, sól , zboża , mrożone owoce i warzywa (rozdrobnione). Urządzenie składa się z następujących elementów i zespołów: - korpus przenośnika stanowi korpus wykonany z rury . Korpus posiada w części przedniej otwór wysypowy o przekroju okrągłym natomiast w części tylnej otwór wyczystkowy zamykany klapką , również w przedniej części nad otworem wysypowym umieszczony jest otwór wyczystkowy (do mycia wnętrza przenośnika) zamykany klapką . W tylnej części korpusu przyspawany jest zasyp wykonany z giętych blach stalowych wewnątrz którego umieszczona jest krata ochronna. - korpus przenośnika zakończony jest przykręconymi płytami czołowymi z zamocowanymi zespołami łożyskowymi, które służą do ustalenia ślimaka . - ślimak posiada wał wykonany z rury stalowej nierdzewnej kwasoodpornej do którego przyspawane są płaty ślimaka wykonane z blachy zespawane ze sobą aby stworzyć jednolitą płaszczyznę roboczą . - napęd przenośnika stanowi motoreduktor ślimakowy osadzony na czopie wału ślimaka i zabezpieczony przed obrotem przy pomocy ramienia reakcyjnego , które blokowane jest na uchwycie . - przenośnik umieszczony jest na podstawie wykonanej z profili zamkniętych . Podstawa wyposażona jest stopy regulacyjne umożliwiające wypoziomowanie przenośnika. Konstrukcja podstawy umożliwia regulację położenia wysokości wysypu.

Zdjęcia:

Komunikat. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. [x] ZAMKNIJ